Pages

Thursday, 30 July 2015

Cara Buat Signature Pada Gmail

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum w.b.t. Hari ni, aku nak berkongsi serba sedikit cara-cara untuk membuat signature pada email di gmail

Pertama sekali, pergi ke tombol setting di bahagian kanan atas email dan pilih setting





Kedua, pada tab General, scroll sehingga ke bawah dan cari ruangan signature. Setelah jumpa, taiplah detail yang korang mahukan seperti nama, alamat ataupun nombor telefon





Ketiga, jangan lupa save changes





Sekarang, email korang dah ada signature. Tahniah! 





REMINDER

Setiap kali nak hantar email, mesti double check sama ada kita dah letak subject ataupun tak. Aku pernah kena tegur dengan lecturer sebab takde subjek pada email sebab waktu hantar email tu tengah rushing sampai terlupa nak letak subject. 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your feedback. Any request or inquiry, you may email me at zulfahmiazhar94@gmail.com

Regards,
Femmy